Noudata järjestäjän opasteita

Pysäköi autosi aina siten, että se ei haittaa muuta liikennettä tai toisen osallistujan poistumista tapahtumapaikalta. Muista että olemme jonkun toisen omistamalla maalla vieraina. Kuntorastit ovat virallisia tapahtumia, eikä niitä voi järjestää jokamiehen oikeuksin.

Valitse rata kuntosi ja taitotasosi mukaan

Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitojesi riittävyys. Jos olet epävarma kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.

Ilmoittaudu lähdössä ja maalissa

Lähtö aukeaa kello 17.00 ja maastoon pääsee kello 17.00 - 19.00 välisenä aikana. Järjestäjä voi tarkentaa lähdön aukioloaikaa syyskaudella. Tapahtuma päättyy kello 20.00, johon mennessä osanottajien tulee ilmoittautua maalissa. Muista ilmoittautua aina maalissa, vaikka et kiertäisikään koko rataa. Mikäli maalipöytäkirja ei täsmää lähtöpöytäkirjan kanssa, järjestäjä on velvollinen selvittämään puuttuvat osallistujat ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen etsintöjen käynnistämiseksi.

Huomioi ympäristö

Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Luonto on yhteinen: jokamiehen oikeudet tuovat myös velvollisuuksia ja vastuuta. Älä poikkea kielletyille alueille (mm. pihoille ja pelloille). Varo liikennettä ajoteillä.

Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.

Suunnistaja liikkuu maastossa omalla vastuulla

Maanantairastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan. Suunnistusliiton kautta saatava kilpailulisenssi sisältää tapaturmavakuutuksen.

Kysy rohkeasti neuvoa ja apua

Jos jokin asia askarruttaa, niin kysy neuvoa tapahtumapaikalla toimitsijoilta. Maanantairastien järjestäjällä on käytössään puhelin, johon voit soittaa, jos esimerkiksi metsässä ollessasi tarvitset opastusta tai apua. Kysy numeroa lähdössä ja laita se ylös puhelimesi muistiin ennen maastoon lähtöä.

Nauti luonnosta

Aisti ja havainnoi luontoa. Nauti löytämisen riemusta!