Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
11.7.2016 - 17:00
Paikka Savitaipale
Opastus Mikkelintie (13) / 40 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2012

Toimihenkilöt

Ratamestari Henri Karppinen

Ennakko

Noin 11700 vuotta sitten jääkausi jätti jälkensä Savitaipaleen ympäristöön toisen Salpausselän reunamuodostuman muodossa. Nyt on suunnistajien vuoro, kun maanantairastikaravaani matkaa Savitaipaleen kirkonkylälle. Kesäkuussa 2016 trimmattu Hullasmäen kartta tarjoaa haastetta moneen lähtöön ja kaikille osaamistasoille.

Tarjolla on kokonaista neljä ratavaihtoehtoa seuraavin pituuksin:

A-rata (ratamestarin erikoinen), 6.0 km

A-rata lyhyt 4,5 km

B-rata 3,8 km

C-rata 1,6 km

Pitkä A-rata kulkee pääsääntöisesti nopeakulkuisessa kangasmaastossa, jossa vuorottelevat pitkät ja lyhyet rastivälit. Reitillä on merkittäviä korkeuseroja, joten hiki saattaa tulla.

Lyhyempi A-rata tarjoaa pidemmän sisarensa rinnalla samoja ominaisuuksia. Osa pidemmistä rastiväleistä jää kuitenkin pois, jolloin lyhyemmällä A-radalla ratkaisee nopeuden lisäksi myös tarkkuus.

B-rata on maastoltaan vaativahko, mutta rastipisteiden ja reitinvalintojen osalta se mahdollistaa tukeutumisen laajaan polkuverkostoon.

C-rata on helppo/helpohko rata, jossa reitin voi kulkea täysin polkuja pitkin, mutta se tarjoaa myös hyvät olosuhteet kartanlukuharjoitteluun ja suunnanottoon.

Tapahtumapaikkana on Savitaipaleen urheilukenttä. Pysäköinti tapahtuu tienvarsipysäköintinä. Huomioithan, että normaalit pysäköintisäännöt ovat voimassa maaseudullakin ja pysäköinti pihoille, kevyen liikenteen väylille ja risteysalueille on täälläkin kiellettyä.

Lisätietoa suunnistuksen jälkeisistä uimapaikoista ja muista palveluista löytyy osoitteesta http://www.visitsavitaipale.com/.

Paikan koordinaatit 61.1911 / 27.6686