Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
15.6.2020 - 00:00 - 21.6.2020 - 23:00
Paikka Muukko
Opastus VT-6-itään / 10 km keskustasta
Osoite: 
Kimintie 148, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2019
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Hautaniemi Petri
Järjestäjä: 
Hautaniemi Petri

Ennakko

Omatoimi-Maanantairastit jatkuvat!

FK-rata palaa Maanantairastien ohjelmaan. Ajantasaistettu kartta ja nopeakulkuinen maasto tarjoaa vauhdinnälkäisille hyvän mahdollisuuden kiihdytellä kunnolla. Syytä on kuitenkin olla tarkkana. Jos vauhti kiihtyy Kimi-Circuitin tasolle, on oikean notkon löytämisessä haasteita. 

Muukkoon on helppo tulla. Opastus alkaa ajettaessa itään 6-tien liittymästä 56 kohti Konnunsuota. Opasteet ohjaavat pysäköintiin, ei pysäköidä Kimi-Circuitin parkkiin, vaan siitä n. 100m pohjoiseen hiekkakentälle. Navigaattoriin osoite Kimintie 148.

Muukossa suunnistetaan kuivalla kankaalla, jota halkoo tiheä polku- ja tieverkosto seä pitkät ja haaraiset notkot. Kangasmaasto on nopeakulkuista, mutta notkoissa on pohjaveden pinta lähellä. Notkot ovat soisia ja paikoin aika märkiäkin eli vauhti hidastuu.

Kangasmaastossa vauhtia on helppo nostaa, mutta maasto on hyvin samanlaista kangasmetsän ja notkojen vaihtelua ja samaistamisvirheitä on helppo tehdä. D-rata pysyy lähellä selkeitä uria koko matkan. C-radan voi kiertää polkuja ja uria pitkin, mutta muutamissa paikoissa voi mutkia oikoa. B-rata on nopea ja rastipisteet selkeitä, mutta vauhdin kasvaessa pitää ollatarkkana polku- ja notkoverkostossa. A- ja B-rata ylittävät alueella hiekkatien, joten varovaisuutta tien ylityksissä. A-radallakin löytyy muutama juoksupätkä, joiden jälkeen pitää malttaa ottaa tarkemmmin. A-rata käy ainoana kartan itäreunan parilla mäellä koluamassa kiviä ja jyrkänteitä. AL eli A-lyhyt on on B-radan mittainen, mutta vaativuus A-tasoa.

Ratoja on siis tarjolla viisi kappaletta.

  • A: 5,6 km ja 13 rastia.
  • AL (A lyhyt): 4,1 km ja 11 rastia
  • B: 3,8 km ja 10 rastia
  • C: 1,8 km ja 8 rastia
  • D: 1,4 km ja 8 rastia
Paikan koordinaatit 61.0874 / 28.3759