Tulokset ja analyysit

Tapahtuman tiedot

Aika: 
16.5.2022 - 17:00
Paikka Muukko
Opastus VT-6-itään / 10 km keskustasta
Osoite: 
Kimintie 141, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2019
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Mouhu Reijo

Ennakko

 

Maanantairastit goes metsä!

Myöhäisen kevään vuoksi monen kuntosuunnistajan metsäsuunnistuskausi on varmasti avaamatta. Kortteli- ja sprinttisuunnistukset ovat antaneet tuntumaa karttaan, mutta nyt päästään vihdoin metsään! Eikä mihin tahansa metsään vaan Muukonkankaan hienoihin maastoihin. Karttahan kantaa nimeä "FK-rata" ja vauhtia täällä voikin pitää myös metsässä. Paljon tasaista, pääosin hyvin pieniä korkeuseroja - mutta yhtäkkiä edessä voi olla jääkauden aikainen muukkolainen kanjoni. Mielenkiintoinen maasto! Ja jos suunnistusajatus sattuisi hetkeksi herpaantumaan, niin sijannin voi paikallistaa alueen tuulivoimaloista. Vuodelta 2019 oleva kartta on päivitetty 2021, joten maasto ja kartta vastaavat toisiaan hienosti.

Illan pysäköinnistä lähtöön / maalista pysäköintiin on noin matkaa noin 300 metriä, osin maantien laitaa / tie ylittäen - noudata varovaisuutta. Pieniä osuuksia maantietä on suunnistuskartalla merkitty kielletyn reitin "X"-merkillä ja sehän tarkoittaa, että noissa kohdissa suunnistusrataa kiertäessäsi et saa kulkea tietä pitkin (mutta tien saat ylittää kohtisuoraan kulkien myös tällaisessa kohdassa).

Ratakattaus

A-rata 6,0km / 12 rastia. Metsäkauden A-avaukseen vahvasti keskimatkatyyppinen rata, runsaasti rasteja ja suunnanvaihtoja. Kovaa ravia, paikoin napakkaa rastinottoa, eikä korkeuseroiltakaan aivan vältytä. Muutamalla rastilla rastimääritteen ennakkolukeminen saattaa saada aikaan onnistuneen suorituksen tunteita.

B-rata 3,5 km / 6 rastia. Kausi alkuun mukavan vaihtelevalla radalla - polkuja voi hyödyntää paljonkin, mutta missä ja milloin se kannattaa? Onko notkoissa vielä märkää - jopa lunta? Radan pikanttina yksityiskohtana on hulppea noin 1,3 km rastiväli!

C-rata 2,5 km / 6 rastia. Pääset etenemään polkuja, kuviorajoja ja selkeitä maastokohteita hyödyntäen. Mutta oikomiseenkin muutamia mahdollisuuksia. Rata sopii myös suunnistuksen aloittelijalle. Huomaa, että yhdellä rastipisteellä käydään kahteen kertaan! Polkuja kulkien ei korkeuserojakaan (eli ylä- ja alamäkiä) ole lainkaan! 

D-rata 1,3 km / 5 rastia. Tämän lyhyen radan pääset halutessasi kulkemaan täysin polkuja pitkin. Lähin tuulimylly toimii lisäksi mainiona maamerkkinä. Mutta jos kokeilunhalua löytyy, myös oikaisuun on mahdollisuuksia tarjolla. Rata kulkee täysin tasaisella alueella, ei laaksoja, ei kukkuloita!

Tervetuloa avaamaan metsäkuntosuunnistuskautta Muukonkankaalle, FK-radan maastoihin!

 

Paikan koordinaatit 61.0874 / 28.3759