Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
19.9.2016 - 17:00
Paikka Nuppola
Opastus Mikkelintie (13) / 16 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2016

Ennakko

30.8.2016 valmistuneella eli aivan uunituoreella Ryypön Topin tekemällä kartalla pääsee näyttämään mitä on kesällä tullut opittua. Tämä on ns Maanantairastien 2016 maanantai-finaali, sillä seuraavat tapahtumat ovat aikaisen pimeän tulon myötä siirtyvä lauantaille. 

Maasto on kulkukelpoisuudeltaan hyvä, etenkin niissä osissa joissa suunnistajia kuljetetaan. Korkeuserot ovat maltilliset eli radat sallivat reippaankin vauhdinpidon. Lehmien tekemät ja muiden elukoiden ylläpitämät polut odottavatkin suunnistajien apua niiden auki pidossa. Toki lehmien aloittamasta työstä on sen verran aikaa ettei piikkilangoista tai saatikka liukumiinoista tarvi kantaa huolta. Maastolle ominaispiirteen antaa sodanaikaiset linnoitteet joista näkyvimpinä juoksuhaudat ja lukuisat pallokorsut. http://www.lemi.fi/sites/default/files/polku/polku31.htm

Yksi huolta mahdollisesti aiheuttava seikka kuitenkin on. Lähtö on Lappeenrannassa ja sieltä siirrytään Lemille, tässä piilee huomattava vaara. Moni on tykästynyt niin suuremmoisesti Lemiin ettei ole voinut enää palata, vaan on jäänyt pysvästi, mitenköhän sinulle käy? Maaliinhan pitäisi jaksaa taas Lappeenrantaan asti.

Radat ja rastit:

A-rata 5,7 km ja 14 rastia

B-rata 3,8 km ja 13 rastia

C-rata 2,2 km ja 9 rastia

Parkkipaikka on Iitiän lavalla ja lähtöpaikka on tien vastakkaisella puolella 250 m Mikkelin suuntaan. Ole varovainen tien ylityksessä. 

Jälkipeleihin vähän lisää ulottuvuutta saat laskemalla, kuinka monta pallokorsua löydät kartalta. 

Auringon laskettua jatketaan pimeäsuunnistuksen taitojen kartuttamista Kuutostien Kupin puitteissa. Ratoja on aloittelijoista kilpailijoille. Edullisempi hinta ennakkoon ilmoittautuneille. Lisätietoja: http://www.joutsenonkullervo.fi/suunnistus/kuutostienkuppi/2016/Kuutosti...

Paikan koordinaatit 61.0580335 / 28.0013340