Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
24.7.2017 - 17:00
Paikka Louhimo
Opastus Korkea-ahontie (14790) 18 km keskustasta
Osoite: 
Korkea-Ahontie 1197-1201, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2014
Kartan tekijä: 
Ryyppö Toivo

Ennakko

Välitodistusta hakemassa Louhimosta

Maanantairastit käydään tällä kertaa Kirlampi-Louhimon kartalla, Kirlammen puolella. Koska kesä on jo kypsässä iässä, on kullakin mainio hetki antaa itselleen kauden välitodistus alkukesän aikana karttuneesta suunnistusosaamisesta. Tämä mielessä tämän viikon radat on laadittu niin, että paikoin taitoa ja/tai malttia tarvitaan radalla kuin radalla. Löysät on karsittu pois myös alusta ja lopusta - lähtöpaikka on hieman tapahtumakeskuksesta irrallaan, kirjaimelliseti keskellä metsää (mutta viitoitus kuitenkin saattelee lähtöön) ja kerrankin suunnistus jatkuu loppuun asti. Myös maalia on nimittäin tällä kertaa hyvinkin mahdollista pummata. Tarkkuutta siis loppuun asti! Ja virheettömästä suorituksesta radalla kuin radalla voi itselleen myöntää välitodistukseen papukaijamerkin.

C-rata (1,6km) kulkee pääosin polkujen lähellä, mutta kompassi on oiva apuväline myös C-radan muutamilla rastiväleillä. B-rata nautiskelee parasta rinne-/mäkialuetta ja vaikka matkaa kertyy vain 3,6km, niin pari kimuranttia rastipistettä ja reipas nousu näköalamäelle takaavat täysipainoisen rasti-illan. A-rata (5,2km) sitten sukkuloi hyrrän lailla haastavat mäkialueet ja rinteet - timakoita rastipisteitä löytyy täältä useampia ja lopussa pääsee tossun kulkuakin kokeilemaan. Erityisesti A-radan alueella on metsään tullut runsaasti uusia metsäkoneen uria, joita ei ole päivitetty karttaan. Katso mallikarttaa tapahtumakeskuksessa!

Tärkeää asiaa lähtöön menosta: Ylitä Korkea-ahon tie tapahtumakeskuksen kohdalta ja kulje lähtöön ehdottomasti tieuran ulkopuolella seuraten sinisiä viitoitusnauhoja!

Ja kuten aina - EI pihoihin, EI pelloille, EI kielletyiksi merkityille alueille tai teille (mm. Korkea-ahon tien käyttäminen kielletty!).

Vaikka Louhimon kartta lienee saanut nimensä kartalla olevasta kivilouhoksesta, kirvoitti nimi paikallisen perinnerunoilijan kirjoittamaan loppuennakon kalevalaiseen tyyliin. Voihan Louhimon ajatella olevan Louhen - kalevalaisen pohjan akan - kotikontuja.

Tuli Jussi ratamestarin miettein, pohjan akan pihoille, kivisten kuoppien keralle, Pyhäkalan penkereille.
Laati ratoja ratokseen, rastit reittien riimuina, mutkat mäkien mättäillä, Linnavuorenkin liepeillä

Onpa kulkijan koreaa, kiipeillä kallion kuvetta, karttaa katalia koukkuja, väistellä vihreää väliä
Suunnistaa solmut selviksi, koettaa kuntonsa kärkeä, matkaa myhäillen maalissa, kiittäen kehonsa kielellä.

(Kirjoittanut S. Lintunen, sanat Sampsan)

Nautinnollista suunnistusta Louhimon kesäillassa!
 

Paikan koordinaatit 60.9439 / 28.0727