Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup 6.8.2018 kilpailuohjeet

 

NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA OHJEET

 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.

 

ORGANISAATIO

 

Kilpailunjohtaja: Matleena Juvonen

Valvoja: Mikko Rautio

Ratamestari: Sampsa Lintunen

Lähtö: Kimmo Kantanen

Maali/ tulospalvelu: Tuomas Kaulio

Kuulutus: Jussi Eskelinen

Kilpailukeskus: Jyri Hapola

Ensiapu: Marjut Lintunen

Opastus, pysäköinti ja turvallisuus: Ossi Paukkunen

Ravintola: Tuula Kaulio

Tuomarineuvosto: Nimetään paikalla olevista vanhemmista/huoltajista tarvittaessa

pj _________________

jäsen ________________

jäsen ___________________

 

KILPAILUKARTTA JA RASTIMÄÄRITTEET

 

Tulostekartta, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, ajantasaistus tehty 7/2018. A4 (sarjat H/D14-18) ja A5 (RR, TR, H/D 13).

 

Kilpailukartta on nähtävissä lähtöpaikalla. Kartat ovat muovikotelossa. Rastimääritteet ovat kartoissa, ei irrallisia rastimääritteitä.

 

INFO

Vuokratut Emit-kortit noudetaan kuittausta vastaan kilpailukeskuksen infosta. Kaikki ilmoittautumisia, lähtöaikoja ja Emit -kortteja ym. koskevat asiat hoidetaan infopisteessä.

 

MAASTO

Maasto on kangaspohjaista suppamaastoa, jossa on tarjolla kaikkea hakkuuaukosta täysikasvuiseen männikköön. Kilpailualuetta halkovat tiheä polkuverkosto ja kuviorajat. 

 

VIITOITUKSET

Viitoitukset alkavat opaspaalulta. Lähtöön mennessä on ehdottomasti noudatettava viitoitusta. Lähtöön kuljetaan keltaista nauhoitusta seuraten.

 

SARJAT, MATKAT JA RASTIT

 

Sarja Matka (km) Rastit
     
H18 5,1 12
H16 4,4 11
H14 2,7 9
H13 2,3 7
H12TR 2,7 6
H10RR 2,7 7
H9RR 2,7 7
H8RR 2,7 7
     
D18 4,4 11
D16 3,8 11
D14 2,7 9
D13 2,3 7
D12TR 2,7 6
D10RR 2,7 7
D9RR 2,7 7
D8RR 2,7 7

 

KILPAILUNUMEROT

 

Kaikissa kilpailusarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat saatavissa kilpailukeskuksessa. Omat kiinnitystarvikkeet. Emit-tarkistuslipukkeita on saatavissa kilpailunumeroiden läheisyydessä. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa.

 

KILPAILUKORTIT

Kilpailijat ovat itse vastuussa Emit-kilpailukorttiensa toimivuudesta ja siitä, että he käyttävät ilmoittautumisen yhteydessä mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailukorttien numeroita ennen lähtöä.

Kilpailukortin numeron vaihtamisesta ei veloiteta. Muutosilmoitus on tehtävä kirjallisesti kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailun alkua. Emit-kortin numeroa ei voi muuttaa enää lähdössä.

Niille, joiden Emit-kortin numeroa ei ole ilmoitettu, järjestäjä varaa lainakortin, jota on käytettävä kilpailussa. Lainakortit (vuokrahinta 5 euroa/kortti) ovat noudettavissa kilpailukeskuksen infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 80 euron maksu.

 

KIELLETYT ALUEET

 

Kilpailijoita muistutetaan lajisääntöjen mukaisista kielletyistä alueista (3.61, 3.62 ja 3.64) ja niiden rikkomisen merkityksestä kilpailusuoritukseen (4.62). Kilpailija saa mennä kilpailumaastoon vain kilpailusuoritustaan tekemään. Kilpailumaastossa on kielletyt alueet merkattu yhtenäisellä viitoituksella. Muistakaa, että piha-alueille ei saa mennä.

 

LÄHTÖ

Ensimmäinen lähtö on klo 18.00. Kaikilla sarjoilla on sama

lähtöpaikka. Matkaa lähtöön on kilpailukeskuksesta 600 m.

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

Lähtökarsinan toiminnot:

5 min ennen lähtöä: kuulutetaan lähtöaika ja nimet ja tarkistetaan numerot.

4 min ennen lähtöä: RR- ja TR-sarjojen mallikartat ratoineen ovat nähtävissä. Muiden sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä (kartassa K-piste on merkitty ja se on samalla lähtöpaikka).

3 min ennen lähtöä: Emit-korttien nollaus.

2 min ennen lähtöä: RR-suunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. TR-suunnistaja tutustuu mallikarttaan, jossa on hänen ratansa. Muiden sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä (kartassa K-piste on merkitty ja se on samalla lähtöpaikka).

1 min ennen lähtöä: RR-suunnistaja tutustuu saamaansa karttaan ja rataan. TR-suunnistaja ottaa kartan ja tutustuu rataansa. H/D 13-, H/D14-sarjojen kilpailijat ottavat karttansa ja tutustuvat rataan.

Lähtöhetki: Kilpailijat lähtevät maastoon. RR-rata on merkitty maastoon maassa kulkevalla valkoisella muovinauhalla.

Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, joilla kummallakin voi leimata, toisessa RR-tunnus ja toisessa muiden sarjojen numerotunnus. Rasti on sama kaikkien muiden sarjojen kanssa. Maalissa leimataan maalileimaus. 

Viitoituksen välittömässä läheisyydessä voi olla muitakin kuin tukireitin ja rastireitin rasteja, joten muista tarkistaa koodi aina ennen leimausta. Väärällä rastilla leimaaminen ei haittaa, jos leimaat kaikilla oman ratasi rasteilla oikeassa järjestyksessä. Rastireitillä puuttuvasta leimasta kilpailijaa ei hylätä, vaan kilpailija saa suoritukseensa 10 minuuttia lisäaikaa.

 

MAALI

Viimeisiltä rasteilta on viitoitus maaliin, matkaa 80 metriä. Viimeinen rasti on yhteinen kaikilla sarjoilla, myös rastireitillä. Kaikissa sarjoissa kilpailusuoritus päättyy maalileimaukseen.

Karttoja ei kerätä maalissa. Muista reilu peli - sääntöjen mukaan kartan näyttäminen toiselle kilpailijalle ennen suoritusta on kiellettyä!

Itkumuuri on maali-/tulostoimiston yhteydessä. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 21.00.

 

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa

keskeyttämisestään emit-kortin tarkastuksessa.

 

LÄHTÖAJAT

Lähtölistat julkaistaan kilpailujen internet–sivuilla www.rakas.net ja kilpailukeskuksen tulostaululla.

 

WC JA PESEYTYMINEN

WC on pukutilojen yhteydessä kilpailukeskuksessa. Käytössämme on liikuntakeskuksen pukutilat, joten muistattehan, että suunnistusjalkineissa ei mennä sisälle pukutiloihin.

 

TULOSTAULU

Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

 

PALKINTOJEN JAKO

Palkintojen jako suoritetaan mahdollisimman pian tulosten selvittyä. Seuraa kuulutusta. Palkintojen jako tapahtuu kilpailukeskuksessa.

Kilpailussa palkitaan kolme parasta jokaisesta sarjasta. Lisäksi kaikki maaliin tulleet saavat palkinnon. Kaikki RR - ja RRS-

sarjalaiset palkitaan.

 

RAVINTOLA

Kilpailukeskuksessa palvelee pieni kahvio, jossa on tarjolla juotavaa

ja pikkupurtavaa.

 

ENSIAPU

Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

 

OPASTUS JA PYSÄKÖINTI

 

Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

 

KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskus sijaitsee Savitaipaleen liikuntakeskuksessa. Osoite Jonni Myyrän tie 1, 54800 Savitaipale.

 

KUNTOSUUNNISTUS

Kuntosuunnistus Maanantairastit klo 17 alkaen. Kuntosuunnistuksella on oma kartanmyyntipiste sekä oma lähtö ja maali. Karttamaksu 6 euroa. Ennakkoinfo kuntosuunnistuksesta: https://rakas.net/harrastesuunnistus/tapahtumat/maanantairastit-682018