Kilpailukutsu - Rakas-rastit 22.5.2021

Raja-Karjalan Suunnistajat ry järjestää suunnistuksen kansallisen keskimatkan kilpailun lauantaina 22.5.2021 Lappeenrannassa.

HUOM! Lue tapahtumassa noudatettava koronaohjeistus kilpailukutsun lopusta ja seuraa mahdollisia päivityksiä ohjeeseen!

Käytössä vapaavalintaiset lähtöajat. Lähtöaikojen valinta avautuu ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Sarjat: H21, H35-85, D21, D35-80, H/D14-20, H/D13, H/D12, H/D12TR, H/D10RR, H/D8RR. 

Kartta: Tulostekartta 5/2021, mittakaava 1:10 000 ja 1:7 500 H/D45>, käyräväli 5 m.

Osanottomaksut: H/D21-90 20 eur, H/D8RR-20 12 eur.

Ilmoittautuminen ja maksut: Ilmoittautumiset 17.5.2021 klo 24.00 mennessä Irma-järjestelmää käyttäen. Jälki-ilmoittautuminen puolitoistakertaisin maksuin 18.5.2021 klo 24.00 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava Emit -kilpailukortin numero. Tiedon puuttuessa järjestäjä varaa Emit -kilpailukortin hintaan 5 euroa, joka maksetaan infossa korttia noudettaessa; kilpailijan tulee käyttää järjestäjän varaamaa kilpailukorttia.

Kilpailumaasto:  Maasto koostuu loivapiirteisestä, paikoin nuorta talousmetsää sisältävästä osasta ja toisaalta (lyhimpiä ratoja lukuunottamatta) jyrkempipiirteisestä mäkialueesta. Kulkukelpoisuus vaihtelee kallio- ja kangasalueiden erinomaisesta mäkialueiden välien tyydyttävään.

Opastus: Lappeenranta-Vaalimaa-tieltä (tie 387). Opastus alkaa osoitteesta Vaalimaantie 1126, josta ajoaika on noin 10 minuuttia.    

Pysäköinti: Kilpailukeskuksessa, ei pysäköintimaksua.

Lähdöt: Ensimmäiset lähdöt 22.5.2021 klo 11.00. Kilpailuissa on kaksi lähtöpaikkaa, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan. Lähtöön on matkaa alle 1500 metriä.

Leimausjärjestelmä: Emit-leimausjärjestelmä. Kilpailija tarkistaa itse emit-kilpailukortin numeron lähtölistalta. Emit-kilpailukortin numeron muutos tai muut kilpailijasta johtuvat muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksessa olevaan infoon. Hinta 5 euroa per muutos. Kadonneesta lainakilpailukortista veloitetaan 80 euroa.

Tulokset: Tulokset julkaistaan online-tuloksina ja seuran nettisivuilla.

Kilpailukeskus: Kilpailukeskuksessa on WC. Ei pesupaikkaa. Ei kahviota. Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kilpailukeskus sijaitsee pellolla.

Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja Jussi Eskelinen. Ratamestariryhmän johtaja Jani Kiuru. Valvoja Hannu Myllärinen, JoKu. Tiedottaja Jussi Eskelinen, puhelin 040 5008228.

Kilpailuohjeet ja lähtöajat: Raja-Karjalan Suunnistajien nettisivuilla viimeistään 20.5.2021 klo 10.00 osoitteessa http://www.rakas.net .

Koronaohjeistus (26.4.2021 voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, ilmoittautumalla kilpailija sitoutuu noudattamaan ohjeistusta): 

 • Jos itselläsi tai läheisillä on hengitystieoireita tai vastaavia, et saa lähteä mukaan tapahtumaan
 • Autokuntiin mielellään vain saman perheen jäseniä huomioiden henkilöiden lähtöajat
 • Ei yleisöä kilpailukeskukseen. Vain kilpailijat ja välttämättömät lasten huoltajat saavat järjestäjien lisäksi saapua kilpailukeskukseen.
 • Ei seurojen bussikuljetuksia.
 • Tapahtumapaikalle ei saa jäädä viettämään aikaa, vaan pysäköinnistä siirrytään suoraan lähtöpaikalle ja maalista suoraan takaisin pysäköintiin.
 • Kasvomaskia on käytettävä koko kilpailualueella oleskelun ajan (alle 12 vuotiaille kuitenkin vapaaehtoista). Maski riisutaan vasta lähdössä ennen suorituksen alkua järjestäjien ohjeistuksen mukaisesti. Maaliin saavuttua järjestäjä tarjoaa kasvomaskin, joka on puettava välittömästä maaliin tulon jälkeen.
 • Kisapaikalla on varattu käsidesiä lähtöön, maaliin ja muille keskeisille paikoille. Osallistujien on käytettävä käsidesiä ennen ja jälkeen suorituksen. 
 • Osallistujia pyydetään välttämään kilpailutilanteessa tönimisiä ym. ruuhkia leimatessa rastilla eikä loppusuoralla. Leimaaminen rastilla ohjeistetaan suorittamaan niin, että leimasimeen ja rastipukkiin ei kosketa.
 • Kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua, eikä kuulutusta. Mahdollisessa hätätilanteessa noudata järjestäjän megafonilla antamia ohjeita. 
 • Palkintojen jakoa ei järjestetä tapahtumapaikalla, palkinnot toimitetaan kilpailijoille kilpailun jälkeen.
 • Pidä turvaväli muihin henkilöihin kilpailukeskuksessa ja suorituksen aikana.
 • Kilpailukeskuksessa ja suorituksen aikana on noudatettava ohjeita, jotka järjestäjä antaa ennen tapahtumaa tai tapahtuman aikana.