Tänä vuonna meillä on juhlan paikka, me Raja-Karjalan Suunnistajien rakkaat vietämme 30-vuotisjuhlaa ja jatkamme aiempien seurojen mm. Suunta -57 ja Lappeenrannan Hiihtäjien ja Lappeenrannan Urheilu Miesten pitkien suunnistusperinteiden vaalimista. On myös ilo saada juhlia päivää teidän kanssa, mitä parhaimmissa merkeissä.

Juhlakilpailuun saimme alueen mestaruuskilpailut ja toivomamme pitkän matkan. Meillä on ilo esitellä monellakin tavalla todella hienoa.

Kartta on Toivo Ryypön (kts erillinen artikkeli Topista) tekemä ja kuvaa maastoa esimerkillisen hienosti. Kartasta on käytetty mittakaavoja 10 000 ja 7500, mittakaavaa 15 000 ei päädytty tarjoamaan, näin mielestäni pystyimme tarjoamaan laadukkaamman suunnistuselämyksen.

Maasto on osittain uutta, koskaan kartoittamatonta ja osaa ei olla voitu käyttää, koska kilpailukeskuksen tai parkkipaikkojen puute on sen estänyt. Nyt pitkän matkan kilpailulla saamme nämä haasteet ratkaistuksi ja voimme tarjota hyväkulkuista maastoa ja isoja yhtenäisiä metsäalueita. Maasto koostuu useammasta mäkialueesta ja vesistöihin laskevista rinteistä.

Kilpailukeskus on Pulsan aseman pihapiiri. Pulsan asema on yhtenä ehdokkaana Suomen ihanin kahvila -kilpailussa https://kotiliesi.fi/ruoka/aanesta-suomen-ihanin-kahvila/

Kaakon Suunnistuksen ohjeistuksen mukaisesti AM-kilpailuissa suositellaan käytettäväksi SM-kilpailun ohjeaikoja ja tämäkös miellyttää ainakin minua, samalla rahalla saa varmasti itsensä väsyksiin. Ilman aluemestaruusarvoa on H/D21C eli lyhyt ja helppo, mikäli pitkä reissu ei kuulosta omimmalta jutulta juuri tänä päivänä. Rastit on asetettu pääosin kohtalaisen helppoihin pisteisiin, lippuja ei ole piilotettu, mutta pelkästään roimimalla ei hommasta selviä. Pulsan asema valmistui 1869 ja on siis ollut todistamassa monen monta kapinaa ja nämä jäljet on maastosta havaittavissa ja osa niistä on päätynyt rastin paikoiksikin.

Voittajiksi tullaan päivän päätteeksi valitsemaan kovakuntoisimmat ja tarkimmin rastit poimivat, kuten kaikissa kisoissa. Muillekin kuin voittajille voimme silti tarjota saman elämyksen.

Tervetuloa Lappeenrannan Pulsaan.