Kansallisiin kilpailuihin osallistumiseen tarvitaan lisenssi ja seuran jäsenyys. On myös joitain kilpailuja mihin lisenssiä ei tarvita, esimerkiksi aluemestaruuskilpailut (AM) jamahdollisesti rastiviikot. Joissain kilpailuissa voi olla kuntosarjoja joihin ei tarvita lisenssiä. Lisenssit lunastetaan Suomisport-palvelussa www.suomisport.fi. Kilpailuihin ilmoittautuminen hoidetaan IRMA-järjestelmän kautta. Irman kautta pääset myös näkemään kilpailukalenterin ja kilpailukutsut.

Suunnistuskilpailuissa on eri sarjoja iän ja tason mukaan, uusillekkin suunnistajille löytyy yleensä siis sopivia sarjoja ja ratoja. Kilpailuihin voi lähteä myös vähemmän tosissaan, ja kaikki ovat tervetulleita! Kilpailuista löytyy uusia haasteita ja maastoja, eri tyyppisiä ratoja, seurakavereita ja parhaat jälkipelit. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan minkälaista kilpailuissa on,  muttet tiedä mitä tehdä, voit kysyä neuvoa esim Veeralta.

Sisäänkirjautuminen ja rekisteröityminen Irmaan

Sisäänkirjautuminen Irmaan tapahtuu lisenssinumerolla ja salasanalla. Jos sinulla on jo lisenssinumero, niin älä rekisteröidy uudestaan. Jos et onnistu kirjautumaan sisään, voit ottaa yhteyttä Veeraan. Lisenssinumero voi olla olemassa vaikka ei olisi lisenssiä koskaan maksanut. Jos sinulla ei ole ollenkaan lisenssinumeroa niin rekisteröitymällä saat sen. 

Rekisteröinti on tarkoitettu vain heille, joilla ei ole vielä ollenkaan lisenssinumeroa!

Omat tiedot on hyvä tarkistaa ja pitää ajan tasalla. Esim osoite, sähköpostiosoite, emit-numero ym. (Omat tiedot → muokkaa käyttäjää). 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuilmottautumiset tehdään Irman kilpailukalenterin ”ilmottaudu”-linkkien kautta. Jos kilpailuihin vaaditaan lisenssi, on se oltava lunastettuna ennen ilmottautumista. Samalla kertaa voi ilmoittaa ja maksaa monta kilpailijaa. Irmasta löydät mm viimeisen ilmottautumispäivämäärän ja linkin järjestävän seuran sivuille josta kilpailukutsu yleensä löytyy. Kilpailut maksetaan Irman kautta ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Jokaisesta maksukerrasta menee palvelumaksu.

Seura maksaa sovittujen korvauskäytäntöjen mukaisesti kilpailuja. Ajankohtaiset korvauskäytännöt löydät sivuiltamme kohdasta Jäsenille - korvaukset. Jos seura maksaa kilpailumaksujasi ilmoittautuessa voit laittaa rastin kohtaan ”seura maksaa”, ja siirtää maksun seuran hoidettavaksi. Jokainen voi kuitenkin laittaa vain omat ilmoittautumisensa seuran maksettavaksi, eli jokaisen olisi kirjauduttava omilla tunnuksilla sisään.

HUOM, Jälki-ilmottautumiset jokainen maksaa aina itse!

Lisenssi

Lisenssi ostetaan kuluvalle vuodelle Suomisportin kautta. Et voi ilmoittautua kilpailuihin ennen lisenssin lunastamista, jos kyseinen kilpailu lisenssin vaatii. (Poikkeuksen tekee kauden ensimmäiset hiihtosuunnistuskilpailut joihin yleensä riittää edellisen kauden lisenssi.) Lisenssiä varten on siis kirjauduttava sekä Irmaan että Suomisportiin. Rekisteröidy Suomisportiin ohjeiden mukaan. Kirjaudu Irmaan ja syötä Suomisportista saamasi ID-numero Irmaan käyttäjätietoihisi. Mene takaisin Suomisportiin ja osta suunnistuslisenssi ja mahdollisesti halutessasi vakuutus.

Alaikäinen lapsi rekisteröidään huoltajan profiilin alle ja lisenssi lunastetaan hänelle huoltajan profiilin kautta.

 

Tarkempia käyttöohjeita löytyy SSL:n sivuilta, Irma-ohjeet, Lisenssi ja hinnat, Suomisport ja lisenssin osto.

Jos on ongelmia tai kysyttävää tai haluatte lisää ohjeistusta IRMAn ja Suomisportin käyttöön tai kilpailuihin ilmottautumisiin tai käytäntöihin, niin ottakaa yhteyttä.

 

Kilpailuyhdyshenkilö Veera Kiuru

(seurakäyttäjä Irmassa ja Suomisportissa)

veera.kiuru1@gmail.com 044-2842730